Az acerolát nevezik még barbadosi cseresznyének is, valóban hasonlít is erre a kedvelt gyümölcsre. Valójában ez egy vadon élő citrusféle, amelyet elsősorban Jamaicában és Brazíliában termesztenek. Az acerola rendkívül lédús, zamatos, savanykás ízű, és narancsos, pirosas színekben pompázik. Különlegessége az, hogy a világon ez az egyik gyümölcs, amely a legtöbb C-vitamint tartalmazza. A narancsban is sok a C-vitamin, de az acerolában körülbelül ötvenszer több mennyiségben van jelen ez a vitamin. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, így az egészség megőrzéséhez. Hatékony antioxidáns, mely többek között segíti a vas felszívódását a szervezetben és részt vesz az érrendszer épségének fenntartásában. Szükséges az idegrendszer normál működéséhez, szerepet játszik az íny, a bőr, a csontok és a porc egészségének megőrzésében.