MECSEK Máj tea filteres

MECSEK Máj tea filteres

MECSEK Máj tea filteres

A teakeverék fogyasztásával csökkenthetőek a megterhelt máj működése által kiváltott panaszok.
5 997 880 500 421
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!
Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

–       Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
–       Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
–       Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok igazolják. A teakeverék fogyasztásával csökkenthetőek a megterhelt máj működése által kiváltott panaszok.


 Mi a hatóanyaga?
1 filter tartalma: 0,21 g orvosi somkóró virágos hajtás (Melilotus officinalis (L.) Pall.; herba),  0,16 g közönséges cickafark virágos hajtás (Achillea millefolium L.; herba), 0,11 g benedekfű virágos hajtás (Cnicus benedictus L., herba), 0,11 g szurokfű levél és virág (Origanum vulgare L.; herba),  0,11 g, közönséges orbáncfű virágos hajtás (Hypericum perforatum L.; herba), 0,11 g  borsosmentalevél (Mentha x piperita L.; folium), 0,11 g kerti- és spanyol kakukkfű levél és virág (Thymus vulgaris L.; herba), 0,06 g kukoricabajusz (Zea mays L., stigma), 0,02 g kutyabengekéreg (Frangula alnus Mill.; cortex) aprított formában.


Mit tartalmaz még a teakeverék?
A teakeverék nem tartalmaz ízesítő- és színezőanyagokat, tartósítószert.


Mikor ajánlott a teakeverék alkalmazása?
Környezeti ártalmak, egészségtelen étkezési szokások által megterhelt máj védelmére ajánlott. Eredményesen alkalmazható májgyulladást követő gyógyulási szakaszban, alkalmazható önmagában, valamint gyógyszeres kezelés kiegészítőjeként. A teakeverék fogyasztásával csökkenthetőek a megterhelt májműködés által kiváltott panaszok.


Mikor nem ajánlott a teakeverék fogyasztása?
A teakeverék összetevőivel szembeni egyéni túlérzékenység (allergia), ismeretlen eredetű hasi fájdalom, a belek akut gyulladása (Crohn betegség, fekélyes vastagbél-gyulladás), bélszűkület, bélelzáródás, folyadékvesztéses állapot esetén. Gyermekeknek 12 éves kor alatt


Mit kell tudnia a teakeverék fogyasztása előtt?
Tudnia kell, hogy kezelendő problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetek okában, kérjük, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez panaszaival.


Fogyaszthatják-e gyermekek a teakeveréket?
A készítmény biztonságos alkalmazására vonatkozó vizsgálatokat gyermekeknél nem végeztek, ezért 12 éves kor alatt nem fogyasztható.


Fogyasztható-e a teakeverék gyógyszerekkel együtt?
A teakeverék fogyasztása – orbáncfű tartalma miatt – egyidejűleg nem ajánlott a következő gyógyszerekkel, mert azok hatását módosíthatja: INDINAVIR, HIV- és epilepszia ellenes szerek, kumarin típusú antikoagulánsok (pl. Syncumar), szájon át szedhető fogamzásgátlók, digoxin, cylosporin (pl. Sandimmun) és theophyllin tartalmú készítmények. Szívglükozidokat és antiaritmiás gyógyszereket szedők a teakeverék fogyasztását beszéljék meg kezelőorvosukkal.


 Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?
A készítmény hatóanyagai a véráram útján átjuthatnak a magzatba, ill. az anyatejjel kiválasztódva a csecsemőbe, ezért fogyasztása ezen élethelyzetekben nem javasolt. Ha gyermeket szeretne, a teakeverék alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.


Gépjárművezetésre és gépkezelői tevékenységre van-e hatása a teakeverék fogyasztásának?
Ide vonatkozó adatok nem ismertek.


Hogyan  és milyen adagolásban ajánlott a teakeverék fogyasztása?
2 dl forrásban levő vízzel 1 teafiltert leforrázunk, majd lefedve 5-10 percig állni hagyjuk. Édesítve, langyosan fogyasztható főétkezések előtt fél-egy órával. Naponta 3x2 dl ajánlott.


Milyen mellékhatása lehet a teakeverék fogyasztásának?
-        Az összetevőkkel szembeni egyéni érzékenység esetén emésztőrendszeri tünetek (görcsös gyomor-bél panasz) és allergiás bőrreakciók előfordulhatnak. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

-        Hosszantartó, nem előírás szerinti alkalmazása szív- veseműködési zavarhoz és izomgyengeséghez vezethet.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell még ügyelnie a teakeverék fogyasztása során?
Óvakodni kell a tea hosszabb ideig történő alkalmazásától, mert az előírtnál hosszabb ideig történő fogyasztása során ritkán előfordulhat (állatkísérletek során) a bélnyálkahártyán festékanyag lerakódás, béltágulat.

A tea fogyasztása során kerülni kell a napozást és a szolárium használatát.

Mennyi ideig fogyasztható a teakeverék?
Kúraszerű alkalmazása 4 hétig javasolt, amely után 2-3 hónapos szünetet kell tartani. (Szükség esetén a szünet ideje alatt más, antranoidot nem tartalmazó készítményt kell használni.)


Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 ºC-on tárolandó. . A nedvességtől való védelem érdekében a filtertasakba csomagolt teakeveréket tartsa a jól lezárt dobozban.


Milyen a teakeverék külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Leírás: Barna, szemcsés, tapintva kissé érdes drogkeverék. Illata jellemzően fűszeres, enyhén mentol szagú.


Nyilvántartási szám: OGYI-751/1999

Csomagolás: 1 g teakeverék filtertasakban / dobozban / celofánban

Csomagolási egység: 20 db ( 20 x 1 g) filter

Adatok
Cikkszám
506
Webáruház készítés