MECSEK Epehajtó tea filteres

MECSEK Epehajtó tea filteres

MECSEK Epehajtó tea filteres

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását – epekiválasztás  serkentő, emésztést elősegítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és enyhe görcsoldó  – népgyógyászati tapasztalatok igazolják.
5 997 880 500 384
Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

–       Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
–       Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
–       Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Tulajdonság, hatás:
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati tapasztalatok igazolják.


Mi  a hatóanyaga?
1 filter tartalma: 0,32 g közönséges párlófű virágos hajtás (Agrimonia eupatoria L.; herba), 0,17 g közönséges cickafark virágos hajtás (Achillea millefolium L.; herba), 0,16 g borsosmentalevél (Mentha x piperita L.; folium),

0,11 g mezei katáng gyökér (Cichorium intybus L.;  radix), 0,11 g közönséges orbáncfű virágos hajtás (Hypericum perforatum L.; herba), 0,11 g közönséges bojtorján gyökér (Arctium lappa L.; radix), 0,02 g kutyabengekéreg (Rhamnus
frangula L.; cortex) aprított formában.

Mit tartalmaz még a termék?
A teakeverék nem tartalmaz ízesítő-, színezőanyagokat és tartósítószert.


Mikor ajánlott a tea fogyasztása?
Epekőképződésre hajlamos egyéneknek, az epekiválasztás elégtelensége esetén alkalmazható.

Mikor nem ajánlott a tea fogyasztása?
A teát ne fogyassza ismeretlen eredetű hasi fájdalom, a belek akut gyulladása, bélelzáródás, folyadékvesztéses állapot, valamint az összetevőkkel szembeni egyéni túlérzékenység esetén.


Fogyaszthatják-e gyermekek a teát?
A teakeverék biztonságos alkalmazására vonatkozó vizsgálatokat gyermekeknél nem végeztek, ezért 12 év alatti gyermekeknek a tea fogyasztása nem ajánlott.


Alkalmazható-e más gyógyszerekkel együtt?
A készítmény alkalmazása – orbáncfű tartalma miatt – egyidejűleg nem ajánlott a következő gyógyszerekkel, mert azok hatását módosíthatja: INDINAVIR, HIV- és epilepszia ellenes szerek, kumarin típusú antikoagulánsok (pl. Syncumar), szájon át szedhető fogamzásgátlók, digoxin, cyclosporin (pl. Sandimmun) és theophyllin tartalmú készítmények.

Mit kell megfontolni terhesség- és szoptatás idején?
A teakeverék hatóanyagai a véráram útján átjuthatnak a magzatba, ill. az anyatejjel kiválasztódva a csecsemőbe, ezért alkalmazása nem javasolt.


Hogyan és mikor kell a teát fogyasztani?
Egy teafiltert 1 dl forrásban levő vízzel leönteni, majd lefedve 5-10 percig állni hagyni. Ízesítve vagy anélkül, napi 2-3 alkalommal 2-2 dl, naponta maximum 5-6 dl fogyasztható főétkezések előtt fél órával.

Milyen nem kívánt hatása lehet a tea fogyasztásának?
Az adagolási javaslat betartása esetén, esetleg egyéni túlérzékenységen kívül előfordulhat görcsös gyomor-bél panasz.
Hosszantartó, nem előírás szerinti alkalmazása szív-, veseműködési zavarhoz és izomgyengeséghez vezethet.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell még ügyelni a tea fogyasztása során?
Az orbáncfű (hipericin tartalma) az arra érzékeny egyéneknél allergiát, bőrelváltozást okozhat, ezért a tea alkalmazása során az erős napozást (szolárium) kerülni kell. Óvakodni kell a tea hosszabb ideig történő alkalmazásától kb. 4 hét), mert az előírtnál hosszabb ideig történő fogyasztása során ritkán előfordulhat (állatkísérletek során) a bélnyálkahártyán festékanyag lerakódás, béltágulat.


Mennyi ideig fogyasztható a tea?
A  tea javasolt – folyamatos – alkalmazási ideje 1 hónap, amely után 2-3 hónapos szünetet kell tartani. (Szükség esetén a szünet ideje alatt más, antranoidot nem tartalmazó készítményt kell használni.)<


Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve. A nedvességtől való védelem érdekében a filtertasakba csomagolt teakeveréket tartsa a jól lezárt dobozban.

Nyilvántartási szám: OGYI-736/1999.

Csomagolás: 1 g teakeverék filtertasakban, dobozban, celofánban.

Csomagolási egység: 20 db (20 x 1 g) filter

Adatok
Cikkszám
446
Webáruház készítés