A rezveratrol a növényekben előforduló, polifenolok közé tartozó vegyület. Elsősorban a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található meg. A kapszula fogyasztása ajánlott keringési problémák, ingadozó, vagy magas vérnyomás, szívritmuszavar, gyakori szédülés, koncentrációs problémák esetén. A szőlő gazdag C-, B6-vitamin és folsav forrás. Ásványi anyagok közül számottevő mennyiségben található benne kalcium és vas. A szőlőben található például cellulóz és pektin élelmi rostok, melyek hasznosak a bélrendszer egészségéhez. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtságés a kifáradás csökkentéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban. | ||
---|---|---|
Hatóanyagok | 1 kapszula | NRV%* |
Szőlőmag kivonat (10:1) | 200mg | ** |
C-vitamin | 80mg | 100 |
Polygonum cuspidatum gyökér kivonat (10:1) | 63,24 mg | ** |
– ebből: Resveratrol | 62,5mg | ** |
Kurkuma gyökér kivonat (10:1) | 26,25 mg | ** |
– ebből: Kurkumin | 25mg | ** |
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
** Nincs megállapított mennyiség
Összetevők: szőlőmag kivonat, L-aszkorbinsav (C-vitamin), polygonum cuspidatum gyökér kivonat, (transz-rezveratrol (98,0 %)), kurkuma gyökér kivonat (curcuma longa), kurkumin (95 %)), tömegnövelő szer (rizskeményítő), csomósodást gátló anyag (mikrokristályos cellulóz), kapszulahéj (hidroxipropil-metilcellulóz)