A 100%-os, hidegen sajtolt mákolaj a mák telítetlen zsírsavjai (főleg olajsav és linolsav) mellett nagy arányban tartalmaz a csontok számára alapvető kalciumot, a többek között a körmök és a haj egészségéért is felelős vasat, a szervezetben igen összetett szerepet betöltő magnéziumot. A mákolaj E-vitamin tartalmat szintén jelentősnek mondható. Az E-vitamin önmagában véve antioxidáns hatású, a szépségápolás, bőr egészség egyik alapvető vitaminjaként ismert.
A mák termése a következőkben gazdag: Rostok, Fehérjék, Szénhidrátok, Vas, Cink, Kalcium, Réz, Mangán, Magnézium, Foszfor, Szelén, Kálium, Omega 4 és 6 zsírsav, B-vitamin, E-vitamin
A mákolaj további jótékony hatásai:
-Az immunrendszer támogatására szolgál
-Hidratálhatja a bőrt
-Segíthet a szilárd csontok és ízületek megőrzésében
-Biztosíthatja az erős hajat és körmöket
-Pozitív hatással lehet a bőrbetegségekre
-Segíthet a bőr frissességének és rugalmasságának megőrzésében
-Támogathatja az emésztést
-Csökkentheti a magas koleszterinszintet
-Tisztíthatja az ereket a “rossz” zsíroktól
-Megszüntetheti a fejfájást, mint például a migrént
-Segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében
-Segíthet a csontritkulás megelőzésében
-Segíthet a vérszegénység megelőzésében, támogatja ugyanis a vérképződést
-Nyugtató hatása lehet a teljes idegrendszerre
-Elősegítheti a fogyást
-Biztosíthatja az egészséges fogakat
-Masszázsolajként alkalmas az izomlazításhoz
-Regenerálhatja a bőrt
Adagolás: Ajánlott naponta 1 teáskanál (2ml) étkezés közben, vagy készételbe, salátába keverve.
Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákmag olaj
50 ml |
2ml /nap |
25 napi adag |