A kurkuma természetes gyulladáscsökkentő, elsősorban a reumás panaszok enyhítésében, az ízületi merevség oldásában, az ízületek rugalmasságának megtartásában és az ödémák csökkentésében játszik szerepet. Kiváló méregtelenítő és fájdalomcsillapító fűszer- és gyógynövény, védi a májat, a veséket, kezeli az emésztési panaszokat.
A kurkuma gyógynövényt népgyógyászat emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is egyaránt alkalmazza. Az utóbbi évtizedekben tudományos vizsgálatok bizonyították antioxidáns tulajdonságait. Főkomponense a kurkumin, amely a kurkuma színét adja.
Epehajtó hatása miatt epeköves betegeknek nem javasolt. Véralvadásgátló szereket szedőknél fokozhatja a vérzések kockázatát.
kurkuma gyökér por, gyömbér gyökér por, L-aszkorbinsav(C-vitamin), kurkuma gyökér kivonat, cink-citrát (cink), tömegnövelő szer (kukoricakeményítő), csomósodást gátló anyag (mikrokristályos cellulóz), kapszulahéj (zselatin)