A kapor többet tud annál, minthogy csak a savanyúságok fűszere legyen. A kaprot mint természetes gyógyítót, már az egyiptomi civilizáció kezdete óta használják, okkal. Az ókori orvosok a jó illatú kaprot, mint emésztés elősegítőt és gázhajtót használták.
Tartósító hatásán kívül, megküzdhet a fertőzésekkel is. Különösen gyermekeknek ajánlották, mivel gyengébb hatású más ilyen szereknél, pl. a köménynél, ánizsnál vagy édesköménynél. A XVII. századbeli angol herbalista, Nicholas Culpeper azt állította, hogy a kapor „erősíti a hasat, és a szelek pompás űzője”. Ajánlotta még csuklás és duzzanatok ellen, valamint az agytevékenység fokozására. A kapor az emésztőrendszer sima izmainak megnyugtatásával segítheti az emésztést.
Szívkoszorúér-tágító, ajánlható angina pectoris esetén, csökkentheti a magas vérnyomást, és jótékony hatású a szívizom vérellátása szempontjából. Elsőrendű étvágyfokozó, egyben szélhajtó, használatával a puffadásokat gyorsan csökkenteni lehet.
Adagolás: Ajánlott naponta 1 teáskanál (2ml) étkezés közben, vagy készételbe, salátába keverve.
Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Összetevők: 100% hidegen sajtolt kapormag olaj
50 ml |
2ml /nap |
25 napi adag |