Az acerola nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns polifenolokat, így bioflavonoidokat, az enyhe kesernyés ízért felelős tanninokat, valamint a gyümölcs színét adó antocianinokat. Ezek a gyümölcs húsában lévő anyagok, az A-vitaminnal és a C-vitaminnal „összedolgozva” képesek, segíti a vas felszívódását a szervezetben és részt vesznek az érrendszer épségének fenntartásában.
Az acerola hatása a szervezetre:
-Antioxidáns hatás: Az acerola járványos, téli időszakban naponta történő fogyasztása csökkenti a megbetegedés esélyét, a szezonális náthát, megfázást vagy influenzáz, általában légúti megbetegedések időszakában. Utóbbi az allergiákra is igaz, a tünetek enyhítése és kialakulásuk megelőzése egyaránt ott van az acerola jótékony hatásai között.
-Vérszegénység ellen: A kiugróan magas C-vitamin-tartalom segíti a növényi élelmiszerekben lévő vas hasznosulását. Ezáltal az acerola kifejezetten ajánlott a vérszegényeknek, illetve a vegánoknak és vegetáriánusoknak.
-Védi az ereket: Összetevői erősítik az érfalakat, valamint hozzájárulnak a triglicerid- és az LDL koleszterinszint csökkentéséhez, ezáltal segítenek megelőzni, és kezelni az érrendszeri problémákat, beleértve a szívbetegségeket, valamint az érszűkületet. Szívvédő hatását erősíti magas káliumtartalma és antioxidánsai.
Adagolás: Napi 1 kapszula.
Főétkezések előtt, bő folyadékkal nyelje le.
Figyelmeztetés: A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Összetevők: Acerola-gyümölcs kivonat, zselatin, mikrokristályos cellulóz, C-vitamin, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói)
Hatóanyagok |
1 kapszula |
NRV*% |
Acerola kivonat |
400mg |
** |
C-vitamin |
70mg |
88 |
NRV%= Felnőttek részére ajánlott napi beviteli referenciaérték százalékban kifejezve.
**= Nincs megállapított mennyiség.
300 db kapszula |
1 kapszula/nap |
10 havi adag |